Książka kucharska – dieta bez glutenu, mleka, jajek. Czyli wszystko o tym jak zdrowo odżywiać się na diecie bezglutenowej.
Dlaczego książka kucharska „dieta w chorobach autoimmunologicznych” jest wyjątkowa?
Ponieważ ta książka kucharska to nie tylko przepisy bez glutenu, mleka i jajek, ale także przewodnik po polecanych zamiennikach. Dzięki temu czytelnika nie zaskoczą takie nazwy jak „amarantus ekspandowany” „quinoa” czy „tapioka”.
Każdy produkt z listy został krótko opisany i opatrzony informacją – gdzie go kupisz i jaka jest jego cena. Chciałam, aby bezglutenowe, bezmleczne przepisy były nie tylko proste, ale także niedrogie.
Poza tym każdy przepis opracowany jest na bazie praktycznej listy zakupów. To proste – jeśli masz w domu produkty z listy musisz dokupić tylko kilko dodatki i już możesz przygotować pyszne danie.
Książka kucharska bez glutenu i mleka oraz jajek – co w niej znajdziesz?
- Ponad 60 przepisów bez glutenu, mleka i jajek
- Przepisy z różnych kategorii: coś na śniadania, lunche, dania obiadowe, a także na desery i słone przekąski.
- Przepis np. na bezglutenowy chleb ziemniaczany, pyszne pączusie z batatów czy kotlet z kaszy jaglanej.
- Przydatne, ułatwiające nawigację piktogramy
- Dokładne wyjaśnienia i porady jak przygotować dania, co pomoże ty, którzy dopiero zaczynają przygodę z kuchnią bez glutenu i nabiału
- Praktyczną listę zamiennikó
Książka kucharska bez glutenu i mleka oraz jajek – pamiętaj, o solidnej teorii
Książka kucharska powstała jako druga część bestselleru „dieta w chorobach autoimmunologicznych„. Chcąc jak najlepiej rozpocząć dietę polecałabym zapoznanie się najpierw z tą książką.
Gdzie ją kupisz? Np. tutaj