Tarta czekoladowa bez pieczenia, za to na spodzie z ziarnami i daktylami, oraz masą z kaszy jaglanej i czekolady. Do tego dowolne owoce i mamy przepis na deser, który zawsze się udaje i świetnie smakuje.

Składniki na spód:

  • szklanka jagły ekspandowanej
  • pół szklanki daktyli
  • pół szklanki płatków migdałowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Składniki na krem:

  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • pół szklanki płatków jaglanych
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • aromat waniliowy

Owoce do ozdoby

Przygotowanie

  • Składniki na spód dokładnie zmielić w mikserze i wyłożyć na spód.
  • Mleko zagotować z płatkami, kiedy zacznie gęstnieć, dodać czekoladę. Przestudzić i dokładnie zmiksować.
  • Masę wylać na spód i schłodzić. Ozdobić owocami.