Truskawki nadziewane musem czekoladowym (wegańskie, bezglutenowe)

Deser, za który każdy da się pokroić. Gwarantowany sukces na imprezie, hołdy w pracy i rozkosze w romantyczny wieczór. Przebój na urodzinach dzieci i dorosłych. A wszystko czego trzeba to: dorodne truskawki, gorzka czekolada i mleko kokosowe.

Składniki:

  • 20 dużych truskawek. Po wyciągnięciu szypułki muszą mieć miejsce w środku.
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • puszka mleka kokosowego (ta gęsta część)

Przygotowanie:

Truskawki wyszypułkować, a szypułki zostawić do dekoracji. W kąpieli wodnej rozpuścić gęstą część z mleka kokosowego z puszki razem z pokruszoną na kawałki czekoladą. Masę mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i zgęstnienia. Schłodzić, ale nie na tyle, żeby stężała. Zimną masą wypełnić truskawki za pomocą rękawa cukierniczego, lejka, lub reklamówki z odciętym końcem. Schłodzić w lodówce minimum 2-3 godziny.

Podobne wpisy

domowy syrop

Domowy syrop na odporność – najlepsze przepisy 

kokosanki bezglutenowe wegańskie

Kokosanki bez glutenu, wegańskie

zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana wegańska z bezglutenowym beszamelem.

krewetki z chorizo

Krewetki z chorizo z zielonym groszkiem(bez glutenu i nabiału)

2 thoughts on “Truskawki nadziewane musem czekoladowym (wegańskie, bezglutenowe)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.