Wegańska polewa czekoladowa – najszybszy przepis na świecie. Przyznam, że jak wypiek mi średnio się uda albo nie mam pomysłu czym by tu ozdobić coś to szybko robię tę polewę i połowę zjadam, a połową ozdabiam co trzeba.

Wegańska polewa czekoladowa – składniki

  • 1/3 szklanki dowolnego mleka roślinnego
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 2 łyżki czubate oleju kokosowego
  • 3  – 4 czubate łyżki kakao

Wegańska polewa czekoladowa – przygotowanie

Przyznam otwarcie: ja to wszystko na raz wrzucam do rondla, stawiam na mały gaz i cały czas mieszam aż się rozpuści i chwilę pogotuje i zgęstnieje. Nidy mi się nie rozwarstwiło ani nic:) W lodówce ładnie tężeje. Jedyne co to po schłodzeniu się nie błyszczy jak ta z czekolady, ale i tak jest boska:)

Zobacz co możesz ozdobić polewą – bezglutenowe ciastka i ciasta