Wegański mus czekoladowy z chrupiącą posypką

Przepis szybki i prosty, deser efektowny i pyszny. Czy trzeba czegoś więcej?

Składniki:

  • Tabliczka gorzkiej czekolady
  • śmietanka kokosowa z jednej puszki (gęsta część mleka kokosowego)

Na posypkę:

  • pokruszone orzechy: nerkowca, lakowe, migdały
  • cukier

Do ozdoby: owoce

 

Przygotowanie:

  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej w śmietance kokosowej. Kiedy zgęstnieje przelać do pucharków. Orzechy uprażyć na patelni podsypując je około 2 łyżkami cukru. Cukier powinien się lekko skarmelizować z orzechami. Wystudzić i posypać mus. Udekorować owocami

Podobne wpisy

kokosanki bezglutenowe wegańskie

Kokosanki bez glutenu, wegańskie

bezglutenowe placuszki

Jogurtowe (roślinne) placuszki z jabłkiem bezglutenowe

drożdżówki bezglutenowe

Drożdżówki bezglutenowe z morelami (bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie)

Kruche ciasto z owocami bez glutenu, mleka, jajek (szybkie)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.