Wiedzę o kuchni bez alergenów i diecie eliminacyjnej zdobywam już od ponad dwóch lat. Na swoim koncie mam sporo artykułów na ten temat i wiele kuchennych, mniej lub bardziej udanych, eksperymentów. Z racji mojej pracy mocno „siedzę” też w temacie ekologicznej i niskoprzetworzonej żywności.
Chciałam stworzyć portal, który będzie pomagał wszystkim, którzy chcą albo muszą przejść na dietę eliminacyjną. Jako, że nie jestem lekarzem, a portal ma być w 100% profesjonalny prowadzę go przy współpracy z Instytutem Mikroekologii w Poznaniu, który udziela mi merytorycznego wsparcia.
Na blogu opisuję moment przejścia mojej rodziny na dietę eliminacyjną. Mam nadzieję, że nasze doświadczenia pokażą, że da się wyeliminować z diety alergeny i nie stracić przy tym nerwów i radości z jedzenia.
W razie jakichkolwiek pytań albo uwag zachęcam do kontaktu ze mną.
Joanna